0
0

Weekend Bits & Pieces + Embracing The Mess…And The Poop

Happy first day of spring everyone! It’s been a fun and super warm weekend for us. So warm in fact that when Lari and I read out on the terrace yesterday, I only lasted about 45 minutes because it was getting too hot!

We went to the beach again on Saturday and walked around barefoot! It was so good and you could just feel that summer right around the corner. Our beach excursion also reminded me of another inevitable thing that will mark the next few months: sand. Everywhere! I don’t know about you but I’m that person that always tries to get rid of all the sand after leaving the beach, only to realize that with two small kids, it’s impossible. I’ve been learning to embrace that post beach mess but I still have to talk myself into it.

I also wanted to share this video that made the rounds last week in my circle of friends. I think it resonated with a lot of us and I think it makes an excellent point. We’ve got to learn to prioritize ourselves a little better and embrace the messes that happen in every day life a little easier. For example we had a fun poop situation this weekend that was actually so messy and hysterical that you couldn’t do anything but laugh at it.

Lara’s new thing is (and by new I mean she’s done it about 3 times now) is that she gets dressed in the morning and takes the puppy out in our front yard for his morning needs. We practised picking up the poop at home and she’s got it handled, the only thing is she loses the poop. Whaaaaat? OK, so apparently what she does is (and this is her story), Chandler poops and she takes him to the fence to tie him there while she goes back to pick up the poop. She needs both hands to do it and doesn’t want to let go of Chandler because she’s afrain he’ll run off. Obviously he won’t run off because he’s afraid of his own shadow and doesn’t move 5 meters away from us but she’s worried so I get that. Also, she’s pretty inventive. Only when she goes back for the poop she doesn’t find it anymore! (I’m literally dying laughing as I write this). This has happened to her twice now, only the first time she found it, but yesterday she just couldn’t.

She came back up, told her story so I headed back down to search for the poop (still laughing). Kids play in the yard all the time and I’m allergic to people who don’t pick up after their dogs or cats so I was determined to not let that happen. It took me a solid 10 minutes to find the poop and when I came back up… boom! Another poop situation on our hands. But this time it wasn’t Chandler. We’re potty training Lev and it’s been going really well but we haven’t been presented with the poop situation yet and I guess Lev hadn’t either so when the time came, he did what he usually does. He went into his room for privacy and pooped. Only he had no diaper on (I’m laughing again). And this was no easy to pick up Chandler poop either. It was all over the room, the carpet… You get the point! When I got back, Vid was frantically cleaning and trying to contain the carpet situation, while Lev was happily plopped in the bath waiting to be cleaned.

Are your Sundays like that too?

Anyways, embrace the mess. And the poop 🙂

Making a mess. I mean Sunday morning breakfast 🙂

***

Aaaaa prvi pomladni dan je končno tu! Naš vikend je bil naravnost super… Zabaven, sončen in topel. Skratka kot se šika! V soboto sem se z otrokoma ponovno odpravila na plažo, kjer smo med delanjem potičk in gradov že uživali bosi. V vodo nog še nismo pomočili, jih bomo pa kmalu. Po naši ekskurziji na plaži sem se ponovno zavedela “težave” s katero se ukvarjam vsako sezono in sicer: pesek. POVSOD! Sem ena izmed tistih, ki se po odhodu s peščene plaže želijo znebiti najmanjše trohice peska in ki vsakič znova ugotovi, da z dvema majhnima otrokoma to pač ni mogoče. Misija nemogoče, če smo iskreni, ampak brez Toma Cruisa. Pesek je na njima, v avtu, v gatkah in še kje… Skratka, vdihni, izdihni, sprejmi. Tale mantra mi gre vedno bolje ampak priznam, da vseeno poskušam.

Kar me pripelje do naslednjega. Do našega vsakodnevnega nereda. Tale video je prejšnji teden naredil svojo turnejo med mojimi prijateljicami, ki so mamice in zdi se mi, da se je prav vsaka od nas našla v njem. Vsakodnevna skrb za družino, dom in na koncu še za samo sebe ni najlažja. In nemalokrat, smo ravne me tiste, ki potegnemo ta kratko, ker pač damo prioriteto vsem ostalim stvarem.

Malo lažje moramo sprejeti te zmešnjave in nered, ki so pač del vsakodnevnega žvljenja in se mi zdi, da bomo vsi (vsaj jaz) malce lažje dihali. Ta vikend recimo se nam je pripetila ena fina posračkana dogodivščina, ki je bila res tako posrečeno ponesrečena, da ni šlo drugače kot da se samo smeješ.

Larika se včasih zjutraj obleče in pelje Chandlerja na dvorišče na jutranjo potrebo. Do sedaj se je to zgodilo 3x, nikoli ne vemo kdaj ampak, ko jo zagrabi je zelo fajn haha. Skratka včeraj, se je Lari odločila, da pelje Chandlerja ven. Super, jaz pa medtem skuham kavo! Doma sva vadili pobiranje kakcev tako da to je pod kontrolo. Vsaj mislim. No, ne čisto. Zgodi se namreč tole…

Potem, ko se Chandler pokaka ga Lari očitno pelje do ograje, kamor ga priveže, da ji ne pobegne. Itak ji ne bi, ker je Chandler totalen strahopetec in ne naredi koraka stran od nas ampak ona ga ima rada in je pač sigurna. Pa iznajdljiva tudi. Pa še proste roke ima za pobiranje kakcev. Ampak, ko gre nazaj pobrati prej omenjeni drekec ga ne najde več. To se ji je sedaj zgodilo že dvakrat, s tem, da prvič je drekec našla, včeraj pa baje ni šlo.

Pride nazaj gor, pove situacijo in že jaz šibam dol na lov za drekcem. Na dvorišču se namreč igrajo otroci in naravnost alergična sem na lastnike psov, ki ne pobirajo pasjih drekcev. Kar pomeni, da sem alergična na 98% francozov s psi. Ker tukaj nihče ne pobira drekcev in sprehod po ulici je ena sama nevarna pot polna pasti. No, skratka dobrih 10 minut sem porabila, da sem ga našla ampak sem ga. Kriza rešena.

Pridem nazaj gor in medtem, ko me ni bilo se je še nekdo fino pokakcal. Stopim notri, Lev lepo prepeva iz kadi in Vid me obupano kliče v otroško sobo. “Pridi hitro sem ampak paziiiiiii!”. Ni mi bilo jasno kaj je bilo dokler ne zagledam, ena… dva… tri… “luštkane” kupčke hahahaha! Malo na preprogi, malo tu, malo tam…Kakaš sam! Lev je v fazi kahlice ampak šele nekaj dni in takšna situacija se nam še ni pripetila, tudi pri Lari ne. Skratka, gospoda je prijelo in je šel kot gre ponavadi. Privat, v sobo, v pleničko. Samo, da pleničke ni bilo gor. Je bila pa soba in privat hahaha!

A so tudi vase nedelje takšne?

Kot sem rekla, super vikend. Zabaven, smešen in preživet z mojim malim plemenom.

You Might Also Like