0
0

New Week Hello!

Hi everyone! Sorry for a slow last week, I admit it got away from me a little bit. We had to sign up Lev for school next year (école maternelle) and if you’re in France you know that that means a whole bunch of paperwork and other “fun” shenanigans. We’re probably not putting him in the same school where Lara went so we checked out a couple of other ones, including a Montessori one, which is sort of my preference but we’ll see, we haven’t completely decided yet. Anyways, it was a week dominated by me running around and trying to get everything sorted and it left me very little time for anything else. Plus, I’ve been feeling unusually tired for no particular reason. Anyone else feeling like that? Maybe it’s the season change or the full moon or who knows what but I’ve had very little energy.

By the time the weekend came I was really ready for a break, at least one that didn’t force me to run around all day like a crazy lady filling out papers and sending emails. We didn’t do anything special, just played outside a ton, Lara had a friend over and then we had a little barbecue in the rain yesterday.

Then this morning was one of those classic Monday mornings where everyone is just a little sleepy and slow to get into the rhythm of the new week. Sometimes, I tell myself that someone should film this madhouse that we like to call morning. I would be horrified to seem myself running down the stairs arms full of bags, coffee, kids, laptop and what not. The kids recently got into the habit of hiding out once they’re in the yard so I need to chase them to get to the car and if by any chance I actually didn’t forget the car keys we have a solid 10 minutes to get to school. One red light to many and we’re guaranteed to be late.

Lev wasn’t too happy about going to daycare since he’s been home since Friday so it took me a little longer than usual to do the morning drop off. One last kiss, one last hug. OK, now really one last kiss. OK, one more hug. For a solid 10 minutes haha. Oh and it took us another 10 to go in in the first place!

Not to mention my hair is definitely due for a wash… Oh man, here we go again haha!

This week we’ll be a little better, I’m sure and we’ll get back in the saddle and into our usual routine. I hope 🙂

Have a good one everyone!

***

Živijo vsem skupaj! Se opravičujem za malce počasen prejsnji teden, priznam, da mi je kar nekako ušel mimo. Leva smo morali vpisati v malo šolo za naslednje leto, kar v Franciji pomeni ogromno papirjev in sestankov, po možnosti na desetih različnih krajih. Ker smo se odločili, da ga ne vpišemo v isto malo šolo, ki jo je obiskovala Lara smo morali obiskati kar nekaj ostalih, med druigm tudi Montessori, ki je trenutno meni najljubši. Nismo se še dokončno odločili, vendar pa je vseeno potrebno opraviti vse formalnosti, da se slučajno ne znajdemo brez, kot se mi je to skoraj zgodilo pri Lari pred tremi leti.

Skratka, teden so zdominirali opravki in tekanje na okrog in glede na to, da Lev ni dolgo v varstvu mi je ostalo bolj malo časa za karkoli drugega.

Prav tako sem se počutila nenavadno utrujeno, pojma nimam zakaj! Mogoče sprememba sezon ali pa polna luna, kdo bi vedel ampak energijski tank je bil bolj kot ne prazen.

Ko je končno prisla naokrog sobota sem bila več kot pripravljena na odmor. Če ne drugega vsaj takšen, ko mi treba tekati naokrog, urejevati vse mozne papirje, pošiljati prošnje in taksirati gor in dol po mestu cel ljubi dan. Sicer nismo imeli v planu nič posebnega za vikend ampak včasih to še najbolj paše. Z Levom sva se ogromno preigrala zunaj, Lara je imela na obisku prijateljico, včeraj pa smo si privosčili še piknik v dežju. Zakaj pa ne!

Današnje jutro pa spet eden tistih klasičnih ponedeljkov, ko smo vsi še malo zaspani in takoooo zelo počasni in jasno spet pozni vsepovsod. Včasih si rečem, da bi moral nekdo snemati to našo jutranjo norišnico, ko tečem dol po stopnicah z Levom v eni roki, laptopom in kavo v drugi, z neumitimi lasmi in zraven priganjam še Lari. Hitro, hitro, pot pod noge. Zadnje čase se jima zdi še posebej smešno, da se mi pred blokom še skrijeta medtem, ko po torbici mrzlično iščem ključe od avta. Če imam srečo so ti le tam, ker če ne, hop še enkrat gor po stopnicah! Itak nimamo dvigala in že sedem let “trogam” gor in dol špecerijo, vozičke, torbe, lupinice itd. Ob takih trenutkih mi ni čisto jasno kako še zmeraj nimam zavidanja vrednih bicepsov.

Kakorkoli že, Lev ni bil ravno navdušen nad vrtcem, saj je že od petka doma in jasno je doma najlepše. Rabila sva dobrih 10 minut, da sva prišla noter in nato še 10 minut, da sva se poslovila. Kako bo, ko bom šla nazaj v službo mi ni jasno. Se bova začela poslavljati že ob 5ih zjutraj haha.

No, ta teden bo sigurno bolje in nekako bomo že ujeli naš ritem. Upam 🙂

Lep teden vsem!

You Might Also Like